У Росії суд оштрафував компанію Колеснікова майже на $8 млн

13 Лютого 2014, 11:13

Позов до суду подали російські кондитери через використання на кондитерських виробах "Конті" словосполучення "От всего сердца".

У РФ цим товарним знаком володіє "Пензенська кондитерська фабрика". "Конти-Рус" виробляє однойменний продукт: цукерки "Конти – От всего сердца" крем-мигдаль, що поставляються на російський ринок.

За "незаконне використання торгівельної марки" правовласники зажадали компенсацію в сумі 267,3 млн руб. ($7,69 млн), – подвійна вартість поставлених до Росії цукерок зі спірною назвою.

Перше рішення арбітражний суд Москви прийняв у червні 2012 року на користь Пензенської фабрики. Після чого "Конти-Рус" програло справу у трьох інстанціях, що задовольнили претензії російських кондитерів і визнали українську продукцію – контрафактною.

15 листопада 2013 року виконавча служба арештувала кошти "Конти-Рус" на рахунках у "Сбербанку России" і банку"Россия" у Курську.

Компанія оскаржувала арешт, однак останнім рішенням московського суду її заяву було відхилено. Це рішення ще можна оскаржити в апеляційній інстанції.

"Конти-Рус" належить народному депутату від Партії регіонів Борису Колесникову.

Як повідомлялось, у липні з’явилася інформація, що групу компаній "Конті" виставлено на продаж за $1 млрд. Серед можливих покупців "Конті" називали Hershey, Mars, Mondelez, Nestle, Ulker, а також деякі російські компанії.

У вересні Колесніков підтвердив проведення оцінки компанії "Конті" для можливого продажу.

"Конті" вже виросло з української компанії. І в кондитерському світі і будь-якому іншому споживчому нам треба бути або стратегом світовим, що вимагатиме ще не одну сотню мільйонів доларів, або продавати стратегам", – сказав регіонал.

"Конті" є одним з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні. Основним бенефіціаром компанії є Борис Колесніков. За даними ЗМІ, серед міноритарних акціонерів компанії сім'я Такташевых, Юрій Чертков, В'ячеслав Ляшко, а також Ігор Ахметов і Сергій Кий.