Рада Майдану доручила опозиції повернути Конституцію 2004 року

11 Лютого 2014, 18:18

"Єдиним способом позбавлення Віктора Януковича диктаторських повноважень, які він незаконно отримав, є повернення Конституції 2004 року, яка була скасована незаконно рішенням Конституційного Суду від 2010 року. Опозиція наполягатиме на поверненні редакції 2004 року, таке доручення вона отримала від Ради Майдану", – сказав Ігор Жданов, передає ЛІГАБізнесІнформ.

За словами Вікторії Сюмар, Рада Майдану також прийняла одноголосне рішення про те, що на цьому етапі будь-яке втягування політичних сил в конституційні суперечки щодо певних норм або нового конституційного процесу є  спробою затягнути час замість того, щоб вирішувати політичну кризу.

"Ми вважаємо, що нова Конституція Україні потрібна, але вона повинна напрацьовуватися тільки після того, як буде повернута Конституція 2004 року і створено уряд національної єдності" , – сказала вона, додавши, що Конституція не може бути предметом торгів двох – трьох політичних сил, оскільки Майдан – це дуже широке поняття, яке включає в себе роботу великої кількості громадських організацій.

У свою чергу, лідер Батьківщини Арсеній Яценюк стверджує, що повернення до Конституції 2004 року є позицією, яку підтримують усі опозиційні сили.

"Це позиція не політичних сил, а українського Майдану, який висловився за те, що диктаторські повноваження Януковича повинні бути скасовані і ми повертаємось до Конституції 2004 року", – сказав Яценюк.