У США росіянин “розвів” сина Єфремова на $1,1 млн

10 Лютого 2014, 11:22

Цими інвесторами стали Ігор Єфремов, Дмитро Тихонов і Світлана Іванова. Перші двоє – це сини регіоналів: Олександра Єфремова (голова Луганської ОДА в 1998-2005 і нинішній лідер фракції ПР у Раді, – Ред.) і тогочасного голови Луганської облради Віктора Тихонова. Щодо Іванової достовірних даних немає.

Як пише видання, вмовив їх вкласти кошти заступник луганського губернатора Едуард Лозовський.

Згідно з матеріалами справи "Лозовський проти Оксенюка", сам заступник голови Луганської ОДА "інвестував" у США $1,75 млн.

А луганські регіонали стали жертвою росіянина Василя Оксенюка.

Лозовський через свого болгарського агента, передав частинами американській фірмі Оксенюка $1,75 млн, для створення компанії "TBM Holdings", яку мав вивести на біржу і забезпечити регіоналу стабільні і легальні гроші.

Оксенюк же через Лозовського залучив до подібних операцій дітей Єфремова та Тихонова.

Сталося це у 2006-му році: Тихонов переказав Оксенюку мільйон доларів через фірму "Hansen Corporation", Єфремов – $1,1 мільйона через свою британську "DX Ventures Limited".

Щотримісяці Оксенюк звітував, як працюють гроші і які вони мають перспективи. Але з серпня 2007 року мільйони опинились під загрозою щезнення.

Оксенюк заявив, що гроші регіоналів заблоковані через підозру в нелегальному походженні і вигадував різні відмовки аж до 2012 року, коли регіонали подали на нього до суду.

Проте і суд їм мало чим допоміг, адже його рішення про повернення їм коштів, Оксенюк досі не виконав, заявивши, що їх заблокував латвійський банк.

Загалом ідеться про $5,147 мільйона.

Останній судовий документ датований 29 січня 2014 року. 6 лютого Оксенюк мав подати в суд черговий рапорт про те, що ж врешті сталось із грошима у Латвії.