Опозиція закликає регіоналів через нову Конституцію звільнитися з “рабства” Януковича

6 Лютого 2014, 15:59

«Саме це (повернення Конституції 2004 року – ред.) дозволить позбавити президента Януковича диктаторських повноважень,  зробити фракції та народних депутатів справжніми суб’єктами ухвалення рішень та сформувати уряд, який почне втілювати реформи, а не чинитиме репресії проти громадян, – заявляють в партії УДАР.

В партії зазначають, що зволікання з ухваленням конкретних рішень призводить до загострення ситуації.

«Підтвердженням цього, є силові провокації щодо Майдану  – сьогоднішній вибух, який стався в Будинку профспілок та низка інших речей, які провокують загострення ситуації», – йдеться в заяві партії.

Крім того, наголосили в УДАРі, європейські інституції вже заявили про свою готовність надати Україні фінансову допомогу для виходу з кризи та проведення реформ. Якщо ж не буде вжито конкретних заходів, підкреслюють в партії, це призведе до ескалації конфлікту, відповідальність за яку нестиме виключно президент Янукович.   

«Тому кожен народний депутат має ухвалити для себе особисте рішення: чи він з народом та за вихід з кризи, чи з президентом і готовий  розділити з Януковичем відповідальність за все, що відбувається в країні», – йдеться в заяві партії УДАР.

Нагадаємо, спікер Володимир Рибак розпустив Раду на невизначений час, доки депутати не підготують узгоджений законопроект про внесення змін до Конституції щодо повернення до парламентсько-президентської форми правління.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що законопроект опозиції про внесення змін до Конституції України переданий всім фракціям парламенту і у вівторок, 11 лютого, опозиція готова за нього голосувати

Однак ПР наполягає, що новий варіант Основного закону може бути прийнятий не раніше вересня поточного року.