Кличко вимагає від Пшонки припинити політичні репресії

6 Лютого 2014, 12:15

«Голова Луганської обласної партійної організації Віталій Серпокрилов зазнає переслідувань з боку правоохоронних органів, фактично – за активну громадянську позицію та політичні погляди», – вважає Кличко.

У своєму зверненні він виклав факти переслідування та репресій з боку правоохоронних органів щодо членів та активістів УДАРу і, зокрема, Віталія Серпокрилова. У листі відзначається, що 4 лютого співробітники СБУ, МВС і прокуратури у грубій і цинічній формі провели обшук у помешканні Серпокрилова в Луганську, де в той час перебували його літні батьки і дружина брата.

«За словами близьких Віталія Серпокрилова, які перебували в момент обшуку в приміщенні, правоохоронці поводили себе дуже брутально, грубо реагували на будь-які репліки присутніх. Більше того, до оселі не пускали адвоката, який намагався туди потрапити на прохання Серпокрилова та проконтролювати законність проведення обшуку», – зазначив Кличко.

Він також підкреслив, що працівники правоохоронних органів вилучили у Серпокрилова партійну документацію, відеокамери та відеокасети з записами партійних конференцій, флеш-карти та низку інших матеріалів.

Кличко вимагає від Генпрокурора «вжити всіх заходів щодо недопущення перевищення своїх повноважень працівниками правоохоронних органів м. Луганська та приведення їх діяльності у відповідність до Конституції і законів України».

Нагадаємо, раніше Луганська обласна організація партії УДАР з джерел в СБУ отримала інформацію, що спецслужба розпочала кримінальне провадження щодо керівника виконкому луганського УДАРу В'ячеслава Серпокрилова.

Водночас, Серпокрилов звернувся до СБУ в Луганській області з проханням перевірити інформацію про те, що після недільного Віче співробітники спецпідрозділу «Беркут» у повній бойовій екіпіровці спільно з козаками захопили будівлю Луганської обласної ради та адміністрації.