В урядовий квартал “злетілися” додаткові сили “Беркуту”

6 Лютого 2014, 10:26

Зокрема на вулиці Шовковичній, практично впритул у два ряди стоять автобуси з міліцією та бійцями спецпідрозділу "Беркут" у повній амуніції зі щитами і в касках.

Згідно з попереднім порядком денним, народні депутати планують сьогодні розглянути проекти постанов про календарний план проведення 4 – ї сесії Верховної Ради VII скликання та порядок денний сесії.

У проекті порядку денного також розгляд постанови про створення тимчасової спеціальної комісії парламенту з питань підготовки та узгодження законопроекту про внесення змін до Конституції України, що стосуються повернення до парламентсько-президентської форми правління.

Як повідомлялось, напередодні комендант Майдану, народний депутат Андрій Парубій заявив про намір активістів у четвер пройти до Верховної Ради через урядовий квартал з вимогою ухвалити зміни до Конституції.

Нагадаємо, уже два дні депутати не можуть дійти згоди щодо плану на четверту сесію парламенту. Депутати від провладної більшості пропонують прийняти план, який розробили ще у листопаді, і в якому розписані пленарні тижні та робота в комітетах і округах. Опозиція ж наполягала, щоб народні депутати працювали у пленарному режимі до того часу, поки не будуть ухвалені всі рішення для розв'язання політичної кризи. Ні той, ні інший не набрали достатньої кількості голосів для затвердження.