Європарламентар: ЄС має перевірити діяльність українських можновладців в Європі

5 Лютого 2014, 18:51

«Я дуже втішений, що ми маємо короткостроковий план для того, щоб допомогти подолати фінансову кризу в Україні, проте Янукович, Клюєв, Фірташ, Азаров не повинні цим скористатися. Вони вже наповнили свої кишені тим, що було призначено для процвітання країни»

На його думку, потрібно прослідкувати, чи ті гроші, які будуть виділятися,  інвестуватимуться за призначенням.

Він також згадав про Азарова, який перебував у Відні, і про те, що його сім’я там зберігає велику кількість грошей. На думку Ґалера, органи влади ЄС можуть перевірити, що він там робить і хто з громадян ЄС на нього працює.

Ґалер також згадав про те, що із представниками української влади співпрацюють і громадяни ЄС. Одним із них є Роб Ван де Ваттер, який працював радником у департаменті з питань країн-сусідів секретаріату фракції соціал-демократів Європарламенту

«Українська правда» повідомляла, що Роб Ван де Ваттер є віце-президентом Фонду Клюєва, а його дружина, яка працювала тут у Європарламенті, отримувала фінансування від лобістських компаній, що працюють із Партією регіонів. Ми повинні відмежувати себе від цього», – наголосив політик.