Кличко: Янукович планує змінювати Конституцію у “правовому полі” від кількох місяців до півроку

4 Лютого 2014, 16:43

За словами Кличка, під час зустрічі він піднімав питання внесення змін до Конституції.

«Зміна Конституції може понизити температуру в суспільстві. І вирішити ту конфліктну ситуацію, яка на сьогоднішній день є дуже небезпечною для України. І багато політиків у залі Верховної Ради вже говорять про федералізацію. Я ще раз хочу підкреслити, що є дуже великі загрози для збереження ціліснеості України», – сказав лідер УДАРу.

«На превеликий жаль, президент не відповів, вірніше, він відповів, що все повинно проходити в правовому полі, і зміна Конституції може зайняти від кількох місяців до півроку. Такого часу в нас немає. Я впевнений, що це питання потрібно вирішувати і вирішувати дуже швидко», – сказав Кличко.

За його словами, нині є всі політико-правові підстви проголосувати акт повернення до Конституції 2004 року і внести зміни в короткі терміни.

«Для цього нам потрібно тиждень. На жаль, з боку Партії регіонів такої волі немає, щоб вирішити питання у короткі терміни», – зазначив політик.

На його думку, «сповільнення цього процесу збільшує ризики силового протистояння».

«Я не впевнений, що люди готові чекати півроку на вулиці, коли відбудуться зміни до Конституції», – підсумував Кличко.

Нагадаємо, що раніше Кличко заявляв, що якщо в парламенті не можуть досягти консенсусу з питання зміни Конституції, єдина людина, яка допоможе у вирішенні даної ситуації, – це президент.