Опозиціонер: Призначення прем’єра від ПР спровокує вибух протестів

4 Лютого 2014, 12:42

«Батьківщина» не підтримає жодного кандидата у прем’єри від Партії регіонів, у тому числі Андрія Клюєва. Будь-який кандидат із регіоналів викличе тільки протестний вибух у суспільстві”, – наголошує Сенченко.

За його словами, наразі країна перебуває на стадії нової фази кризи, яка називається „голодний бунт”.

„Те, до чого регіонали довели країну, не зібравши 3 млрд із запланованих доходів січня, – це результат руйнування економіки. Це не сезонний вплив. Лютий буде настільки ж провальним для бюджету. Зараз у країні немає чим платити зарплати, пенсії. Тож, зараз розмірковувати над кандидатом у прем’єри – це абсолютний відрив Партії регіонів і президента Віктора Януковича від реальності”, – вважає депутат.

На його думку, те, що змінило б ситуацію у суспільстві зараз, – це трансформація структури ЦВК і дострокові президентські і парламентські вибори.

„Але судячи з того, що Янукович досі не повернуся у реальний світ, ми будемо продовжувати зосереджуватись над конституційною реформою. Цей час Партія регіонів може використати для свого переформатування, в іншому випадку Рада втратить свою легітимність і паралельні органи в країні, зокрема Народні ради будуть розширятись”, – вважає Сенченко.

Нагадаємо, 28 січня Віктор Янукович схвалив відставку Миколи Азарова та усього уряду, доручивши їм виконувати свої обов'язки до призначення нового складу Кабміну. 

Обов'язки прем'єр-міністра виконує перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

Останнім часом у Раді заговорили про можливе призначення прем’єр-міністром Андрія Клюєва, який наразі очолює Адміністрацію президента.