З початку року Росія заборонила в’їзд більше 1,6 тис. українців

31 Січня 2014, 17:33

«Станом на сьогоднішній день в'їзд терміном від трьох років закритий 27 961 тис. громадянину України. Причому в минулому році було прийнято 26 тис. 349 рішень щодо громадянам України, а за перший місяць цього року – 1612», – сказав Демідєнко.

За його словами, підставою для такого рішення є неодноразове вчинення адміністративних правопорушень, перевищення термінів перебування на території Росії.

При цьому Демідєнко нагадав, що з 1 січня за новим законом сумарний строк перебування іноземних громадян, які прибули в Росію в безвізовому порядку, не може перевищувати 90 діб протягом півроку. Він підкреслив, що в разі перевищення цього строку без оформлення необхідних дозвільних документів вводиться автоматична заборона на в'їзд в РФ строком на три роки.

Демідєнко заявив, що нове законодавство у Росії прийнято з метою упорядкувати міграційні процеси, так як на її території незаконно перебувають понад 3,5 млн мігрантів.

У свою чергу, представник управління по організації контрольно-наглядової діяльності ФМС Росії Валерія Смирнова повідомила, що у разі заборони на в'їзд на територію Росії це рішення можна оскаржити в російських судах.