У Херсоні суд відпустив під домашній арешт одного зі студентів, підозрюваних у побитті міліціонерів

30 Січня 2014, 19:12

«Стосовно 23-річного студента обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Він буде поміщений до СІЗО. Другий зловмисник перебуватиме під домашнім арештом», – повідомляє прес-служба МВС.

Нагадаємо, що МВС поширили заяву про те, що «27 січня учасники "євромайдану" в Херсоні поранили трьох міліціонерів». Згодом один із міліціонерів помер у лікарні.

Разом з тим, у мережі Facebook місцевий активіст Сергій Нікітенко повідомляє, що того вечора в Херсоні на кількох студентів, учасників Євромайдану, напали невідомі в цивільному, почали їх бити, студенти вчинили опір. У результаті сталася трагедія, троє нападників були важко поранені. Пізніше виявилося, що нападники були співробітниками міліції, які прикидалася тітушками.

Як повідомлялося, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.15 (замах на злочин) та ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу. За вчинення цього злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.