Der Standard: австрійський банк підтвердив, що брати Клюєви надали йому неправдиву інформацію про свою політичну значимість в Україні

28 Січня 2014, 10:49

Як пише видання, раніше «Українська правда» звинуватила братів Клюєвих у тому, що вони надали австрійському банку Hypo Vorarlberg неправдиву інформацію про себе.

«Клюєви на запитання, чи є вони «політично значими особами», обвели відповідь «ні»», – пише Der Standard. Як доказ «Українська правда» наводила відповідний формуляр.

Нарешті австрійський банк відреагував на повідомлення УП. Речник інспекції ринку фінансів у Відні Клаус Ґрубельнік повідомив, що клієнти не зобов’язанні подавати декларацію, але банк все одно повинен детально перевірити інформацію надану клієнтом. «Для політично значимих осіб є особливе зобов’язання проявляти добропорядність, а банк повинен ретельно дослідити і перевірити, звідки ці гроші», – пише видання.

У самому банку не бачать ніякого порушення закону з боку братів Клюєвих. Голова правління Міхаель Ґрагаммер у коментарі Der Standard повідомив: «Ми виходимо з того, що формуляр було помилково заповнено неправильно». Проте, клієнтів у банку знають. Статус політично значимих осіб є широковідомим завдяки публікаціям а австрійській пресі.

Ґрагаммер немає жодних підстав, що його банк діяв в рамках закону, проте він хоче дізнатися, яким чином формуляр потрапив у розпорядження «Української правди».