У Сумах активісти взяли під повний контроль приміщення ОДА і облради та зводять барикади

26 Січня 2014, 15:51

Входи до облдержадміністрації були заблоковані старими меблями і щитами ДСП. Народний депутут Володимир Шульга домовився з працівниками міліції, що в будівлю допустять депутатів місцевих рад Сумщини. Міліція відступила від входу.

У приміщення пройшло близько 20 депутатів, які мають намір залишатися тут цілодобово.

Міліція поки вела себе коректно. Протестувальники теж утримувалися від провокацій.

У приміщенні облради великий безлад. Схоже, що міліціонери жили тут кілька днів.

У хол стягнуто велику кількість старих меблів, якою опозиціонери зараз відгороджуються від працівників міліції.

Згодом працівники міліції вийщли з будівлі Будинку рад. Показово, що командування міліції наказало своїм підлеглим перед виходом на вулицю до людей залишати щити, кийки і шоломи у приміщенні.

Пhотестувальники скандують : «Беркуту ганьба! » І «Міліція з народом – мусора з уродом!»

Згодом, састина протестувальників пішла ходою містом, інші – зайшли в приміщення облдержадміністрації

Решта протестувальників набирають сніг у мішки для будівництва барикад, які зводять перед входом в ОДА і мерію, щоб завтра не допустити на роботу чиновників .

Тим часом у Запоріжжі учасники акції протесту штурмують місцеву облдержадміністрацію.

Як повідомлялось, 24 січня біля Сумської ОДА, під час розгляду проекту заяви провладної більшості облради, про «виважені дії президента» і засудження «екстремістів», сталися сутички протестувальників з «тітушками».

Нагадаємо, 25 січня у Вінниці протестувальники взяли штурмом ОДА й облраду. Також протестувальники захопили ОДА у Полтаві. У Чернігові – здійснили першу спробу штурму ОДА.

24 січня у Хмельницькому мітингувальники захопили будівлю облдержадміністрації, в якій також розташовано приміщення облради.

Нагадаємо, з 23 січня в Україні штурмували Житомирську, Черкаську, Тернопільську, Волинську, Рівненську, Івано-Франківську, Львівську та Ужгородську ОДА.

Позначки: