Протистояння на Грушевського відновилося, палають автомобільні шини

24 Січня 2014, 22:41

Повідомляється, що активісти носять до вогнищ нові шини, при цьому самі не вдаються до якихось активних дій.

З іншого боку стоять кордони міліції і спецназу. Їх досить багато. Час від часу вони висвітлюють мітингувальників потужними ліхтарями , проте також поки зберігають спокій.

На даний момент на вулиці Грушевського знаходиться близько 5 тисяч осіб.

Люди продовжують готуватися до можливої ​​обороні барикад, зміцнюючи їх і збираючи каміння з бруківки. Деякі облаштовують пункти обігріву вздовж вулиці.

Між тим, значна частина мітингувальників стоїть зверху на останній барикаді і спостерігає звідти за правоохоронцями.

Також повідомляється, що в бік силовиків окремі протестувальники знову почали кидати бруківку.

Зазначається, що на заблокованій вулиці чути поодинокі постріли.Крім того вибухнули кілька світлових гранат. У свою чергу демонстранти кинули в бік міліції кілька коктейлів Молотова.

Повідомляється про одного пораненого гумовою кулею активіста. Протестувальники, що знаходяться на барикадах Грушевського, кажуть, що бійці спецназу відкрили вогонь першими, а це означає, що тимчасове перемир'я закінчено.

У 22:13 на Грушевського загорілася барикада, в яку потрапив коктейль Молотова.

Як відомо, протистояння на Грушевського тривають шостий день.

Увечері 23 січня після другого раунду переговорів з Віктором Януковичем лідери опозиції закликали мітингувальників до перемир'я. "Я прошу перемир'я. Прошу перемир'я до завтра. Щоб уникнути кровопролиття, потрібні переговори. Я розумію, що це непросто…", – заявив, зокрема, лідер УДАРу Віталій Кличко.

В МВС заявили, що не мають наміру вдаватися до активних дій проти протестувальників до завершення переговорів опозиції й Януковича.