У міліції стверджують, що знайшли “злочинців, які озброюють Майдан”

24 Січня 2014, 17:03

За словами начальника Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України Станіслава Рогозіна, працівники відомства перевіряють інформацію щодо причетності близько тисячі осіб до діяльності двадцятьох радикально налаштованих угрупувань. Учасники цих угрупувань підозрюються у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема, під час подій на вулиці Грушевського у столиці.

"Вказані структури мають усі ознаки злочинних угрупувань екстремістського характеру. Одне з таких злочинних угрупувань днями було ліквідоване. Його члени два місяці тому  захопили у заручники молодого хлопця", – зазначив Рогозін.

Мова йде про викрадення 22-річного киянина у грудні минулого року. Мати хлопця звернулася до міліції із заявою про те, що двоє невідомих в масках викрали її сина. Зловмисники вимагали викуп у сумі двох мільйонів гривень. Після того, як гроші були передані зловмисникам, заручника відпустили. Днями працівники ГУБОЗ МВС України затримали усіх чотирьох викрадачів.

У зловмисників вилучено 7 одиниць вогнепальної зброї: два автомати Калашникова, 4 пістолети та один карабін, також більше 800 набоїв, бейсбольні битки та маски.

Силовики стверджують, що організатор угрупування був учасником Майдану.

"У міліції є докази, що члени цього ОЗГ постачали зброю учасникам акцій на Майдані", – наголошується на сайті МВС.

Крім того, Рогозін зазначив, що в оперативників ГУБОЗ є інформація, що у захоплених будівлях Будинку Профспілок та КМДА знаходиться значна кількість вогнепальної зброї.