Журналіст, якого затримали на Грушевського, два місяці сидітиме в СІЗО

24 Січня 2014, 09:00

"Суддя Калініченко О.Б. дала Антону 2 місяці в СІЗО", – зазначено у повідомленні.

Засідання суду відбулося вчора, 23 січня, і завершилося пізно ввечері.

"Антону Кудінову суд дав 2 місяці арешту.  За, що? За те, що він пішов до Беркуту з білим прапором, а ті заламали йому руки і затягнули до себе. Вони не хочуть миру, вони хочуть війни, я так розумію", – зазначила журналістка того ж телеканалу Ірма Крат.

Як повідомляють активісти, "Антона зранку і цілий день 23 січня аж до 21:00 ніхто так і не годував, протримали спочатку в холодному автозаку, а потім в "клітці" аж до 21:30 в суді, морили голодом, холодом, не давали води, і навіть не виводили до туалету". 

 

Video streaming by Ustream

Нагадаємо, що Дніпровський районний суд Києва постановив застосувати до оператора інтернет-телебачення «Спільнобачення» Володимира Карагяура, якого підозрюють у постачанні пального для «коктейлів Молотова», міру запобіжного заходу у вигляді арешту на два місяці. Крім того, 22 січня бійці спецзагону міліції «Беркут» кинули газову гранату у знімальну групу телеканалу Еspreso.tv, яка вела пряму трансляцію з місця подій. 

Як повідомлялось, на Грушевського за три дні постраждали 42 журналісти. Тим часом, президент Янукович учора, 23 січня, доручив силовикам "по можливості" сприяти роботі журналістів.