Кличко попросив перемир’я. На Грушевського знову палають шини

23 Січня 2014, 23:53

"Я прошу перемир'я. Прошу перемир'я до завтра. Щоб уникнути кровопролиття, потрібні переговори. Я розумію, що це непросто. Нашим основним завданням є відставка президента й уряду. Це перший раунд переговорів", – заявив Кличко.

Кличко також додав, що опозиція домовилася з президентом Віктором Януковичем припинити силове протистояння і відпустити усіх затриманих на Грушевського.

За його словами, глава МВС Віталій Захарченко і Янукович припиняють силові дії та виступають із публічною заявою про звільнення усіх затриманих.

У свою чергу, протестувальники також мають утримуватися від застосування сили.

У відповідь на це мітингувальники почали скандувати "Ганьба!"

Наразі на вулиці Грушевського знову підпалили автомобільні шини.

Як відомо, раніше опозиціонери повідомляли, що результат переговорів з президентом Януковичем потребує консультацій з громадськістю.

Нагадаємо, 22 січня близько 17:00 в Адміністрації президента завершилися тригодинні переговори опозиції з владою. Прес-служба Януковича лаконічно повідомила про завершення "першого етапу переговорів", а лідери опозиції взагалі відмовились коментувати переговори, пообіцявши все розповісти пізніше. 23 січня переговори почалися о 17:30.

У Києві на вулиці Грушевського п’ятий день триває протистояння протестувальників і силовиків. Кличко попросив у протестувальників "час тиші" для переговорів із владою до 20.00.