Кравчук: У всьому, що відбувається в Україні, винна влада

23 Січня 2014, 15:31

У статті були слова слова про вдячність "Беркуту" за терпіння.

Проте за словами Кравчука, його не зовсім правильно розтлумачили, заявив він у інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

Екс-президент наголосив, що засуджує насильство:

"Я не хочу, щоб люди вмирали. Як і кожен громадянин нашої країни, я засуджую і глибоко стурбований процесами, які перетворилися на опір з використанням зброї. Вже є жертви. Це неприпустимо!", – сказав Кравчук, і додав, – "За всю історію незалежності в Україні такого не було! Я це засуджую і протестую".

"Моя позиція однозначна: головним винуватцем конфлікту в країні є влада. Я говорю це твердо. Все, що відбувається в Україні, всі проблеми, корупція, злодійство – все, що є, головний винуватець – влада. Не можна в цьому звинувачувати опозицію", – сказав екс-президент.

За його словами, "інша справа, коли опозиція іноді не займає ясної і чіткої позиції з цих питань, або використовує це для амбіцій і нарощування політичних мускул" .

Кравчук вважає, що конфлікт має припинитися у будь-який спосіб.

"Потрібно, щоб вони почули один одного, тому що сторони зараз глухі: влада не хоче поступитися через свої амбіції, а опозиція хоче домогтися свого результату", – пояснив  Кравчук.

"Немає іншого шляху, окрім як сісти і домовитися", – вважає він.

Нагадаємо, що в Києві з 19 січня тривають сутички між силовиками та протестувальниками. Жертвами сутичок уже стали п’ятеро людей, четверо з яких, як стверджують акти