Азаров вважає, що в загибелі активістів винні “провокатори-екстремісти”

23 Січня 2014, 02:49

Він запевнив, що військовослужбовцям заборонено мати при собі і застосовувати вогнепальну зброю. На запитання журналіста про те, хто ж застрелив двох активістів, Азаров відповів:

"Треба розбиратися. По-перше, я вже сказав, що міліція не мала вогнепальної зброї на вулиці Грушевського, тобто вони не могли застосувати цю зброю. По-друге, експертиза і розтин цих людей показав, що постріли були зроблені зверху – це, підкреслюю, попередні дані. Тобто з даху будівель. Міліція не знаходилася на дахах будівель, це елементарно перевірити, тому що всі вони були знизу. І хто це був? Скоріш за все, можна припустити, що це були провокатори. Можливо, з числа цих екстремістських організацій, для яких потрібен був привід для чергового загострення ситуації", – сказав Азаров.

За його словами, усі провокації є дуже ретельно спланованими.

"У мене складається враження, що ті люди, які зараз займаються цими провокаціями, планують ці провокації. Вони зацікавлені в збереженні напруги. Це найбільш страшно і найбільш небезпечно. Я думаю, що якщо лідери опозиції реально стоять на європейських, демократичних позиціях, вони не мають бути зацікавлені в збереженні такої напруги", – заявив прем’єр.

Нагадаємо, що в Києві з 19 січня тривають сутички між силовиками та протестувальниками. Жертвами сутичок уже стали п’ятеро людей, четверо з яких, як стверджують активісти, загинули від вогнепальної зброї. Крім того, сьогодні стало відомо, що в Бориспільському районі, куди раніше завезли викрадачі громадського активіста Ігоря Луценка, було виявлено два трупи зі слідами тортур. У одному із загиблих впізнали активіста Майдану Юрія Вербицького