На День Соборності в Україні вшановували загиблих героїв Майдану

23 Січня 2014, 01:26

Так, у Дніпропетровську провели «ланцюг єдності". Відбулося символічне єднання жителів міста на найдовшому, Центральному мосту через Дніпро. Акцію організували місцеві активісти. Люди прийшли на міст із державною символікою України, вишикувались у ланцюг і взялись за руки. За даними організаторів, в акції взяло участь близько 400 людей.

Спочатку акція символічного об’єднання берегів Дніпра планувалась до Дня Соборності України, однак події в Києві, де загинули кілька мітингувальників, серед яких і житель Дніпропетровської області Сергій Нігоян, змінили плани.

Пам’ять про загиблих учасники «живого ланцюга» вшанували хвилиною мовчання, вирішено було не співати пісень і не скандувати. На прапори України прикріпили жалобні стрічки, дехто приніс із собою роздруковані фото загиблого Сергія Нігояна.


 

На Волині День Соборності теж відзначали із жалобними стрічками на прапорах України, облитих червоною фарбою. Так волиняни віддали шану загиблим у перебігу сутичок у Києві. Концерти та урочистості були скасовані. Міліціонерів, які намагалися зафіксувати на відео мітинг на Театральному майдані Луцька, громада «попросила» геть. Ті були змушені виконати «прохання». Решту міліціонерів мітингувальники змусили зняти шапки під час хвилини мовчання.
 

Тим часом, у Луганську під час акції вшанування пам’яті людей, які загинули під час сутичок у Києві, депутат облради від Партії регіонів Арсен Клінчаєв привітав загибель цих людей, спаплюживши їхню пам’ять.

Нагадаємо, що зранку 22 січня стало відомо про загибель двох активістів Майдану – білоруса Михайла Жиздневского та вірменина Сергія Нігояна. А ввечері медична служба Майдану поширила інформацію про загибель п’ятьох людей