Трьох студентів університету імені Карпенка-Карого посадили під домашній арешт

23 Січня 2014, 03:38

"Перший результат в Оболонському суді. Андрію Котляру (третій курс операторського) міра запобіжного заходу – домашній арешт", – написала вона.

"Другий результат: Вадим Ковальов (третій курс акторської майстерності) теж домашній арешт. До 20 березня", – додала активістка.

"Третій результат по Данилу Окулову(2 курс звукорежисури) теж домашній арешт ", – зазначила вона.

Крім того, суди присудили двом студентам – Олександру Шкрабаку та Андрію Іванюку – по одному місяцю досудового перебування в СІЗО. У них є 5 днів на подачу апеляції.

За підсумками ще одного судового засідання студент Юрій Хробуст також засуджений до 2 місяців утримання під домашнім арештом. Усім інкримінують ст. 294, ч2 Кримінального кодексу. 

"Доказів слідство не надало", – зазначають активісти, які приїхали до суду підтримати студентів. 

У той же час Олександр Аронець у своєму Facebook повідомив, що17-річного студента Михайла Нискогуза, якого затримали на Грушевського, суд відпустив на поруки депутата від "Свободи" Ірини Сех.

"Кілька годин тому суд відпустив під домашній арешт 17-річного Михайла Нискогуза, якого затримали на Грушевського. Те, що він розповів, кинуло мене в холодний піт. Каже, що його схопив харківський беркут, за рапортом майора Василенка. Роздягнули до гола, через стрій гнали і били, змушуючи співати на снігу гімн. А також запихали ніж в анальний отвір і різали", – розповів Аронець.

За його словами, завтра Михайло Нискогуз дасть прес-конференцію і розповість про своє затримання журналістам.

Як відомо,  в ніч на 20 січня низку молодих людей – учасників Майдану – затримали за дивних обставин і доправили до Дніпровського та Деснянського райуправлінь МВС. Зокрема на Подолі невідомі затримали сімох студентів без пояснення причин.

"По хлопцях було видно, що вони повертаються з нічного Майдану. Зупинилося кілька машин різних марок, хлопців у камуфляжі і "берцах" силою заштовхали до машин. Одному вдалося викрутитися і втекти. Їхні телефонии не відповідають", – повідомили родичі затриманих.