“Репортери без кордонів” вимагають розслідування нападів на журналістів у Києві

22 Січня 2014, 21:13

«Репортери без кордонів» засуджують напади на журналістів, які на думку організації, є спланованими. За їх даними, із 26 постраждалих представників ЗМІ 14 заявили, що у них стріляли навмисне.

«Навмисні напади на співробітників ЗМІ є неприйнятними, і стосовно них має бути проведене повне та неупереджене розслідування. Ми закликаємо всі сторони поважати людей, які роблять новини. Журналісти, затримані під час виконання професійних обов'язків, повинні бути відразу звільнені»,- йдеться у заяві міжнародної організації.

Також на думку авторів заяви, прийняті Верховною Радою 16 січня закони не тільки зашкодили демократичним процесам, а й розпалили в країні ворожнечу.

«Спроба влади покласти край протестам шляхом прийняття репресивного законодавства явно не вдалася. Негайне скасування цих змін до законів, які демонструють повну зневагу до громадянського суспільства, має важливе значення не тільки для виживання української демократії, але й для зменшення напруги в Україні»,-  стверджують «Репортери  без кордонів».

Як повідомлялось, сьогодні  бійці спецзагону міліції «Беркут» кинули газову гранату у знімальну групу телеканалу Еspreso.tv, яка вела пряму трансляцію з місця подій. Беркутівці забрали з собою, побили і утримують оператора телеканалу Дмитра Двойченкова.

Загалом під час сутичок на Грушевського постраждали більше 35 журналістів.