Медіахолдинг Ахметова закликає зупинити насильство

22 Січня 2014, 20:34

«Загострення політичної кризи веде до неконтрольованої ескалації насильства в Україні. Конфлікт уже зайшов занадто далеко (або перейшов межу) – в Києві загинули люди. Фізична небезпека загрожує всім, в тому числі й журналістам, які ведуть репортажі з місця подій», – заявляє «Медіа Група Україна».

«Ми звертаємося до людей різних переконань із закликом зупинити насильство. Мирне врегулювання можливе тільки шляхом переговорів. Всі сторони конфлікту зобов'язані почути один одного і знайти рішення. Нові жертви неприпустимі», – наголошується в заяві.

«Потрібен взаємоприйнятний компроміс на основі демократичних цінностей. Серед них – свобода слова, свобода друку, їх ніхто не може ставити під сумнів. Кожен громадянин України має право на інформацію. А значить, журналісти повинні мати можливість для виконання свого професійного обов'язку. І, перш за все, вони повинні бути впевнені, що залишаться живі і здорові. Насильство і журналістика – несумісні», – сказано в заяві.

Як повідомлялося, 22 січня в Донецьку "тітушки" перешкоджали журналістам висвітлювати їх мітинг і напад на учасників Майдану. Зловмисники закидали представників ЗМІ снігом із фарбою та яйцями. Також під час демонстрацій на бульварі Шевченка в Донецьку було скоєно кілька нападів на знімальну групу телеканалу "Донсбас".