Кличко вимагає від Януковича особистої участі у врегулюванні ситуації в країні

20 Січня 2014, 12:34

«Якщо Янукович справді налаштований на розв'язання політичної кризи, а не імітацію процесу і затягування часу, він повинен ухвалити відповідальне рішення – особисто взяти участь у переговорах і відповідати за кожен крок домовленостей», – заявив Кличко.

Він назвав «дивним» призначення Андрія Клюєва головою робочої групи з вирішення  політичної кризи. «Бо саме Клюєв несе відповідальність за кривавий розгін Євромайдану 30 листопада та побиття студентів, за що так ніхто і не був покараний», – наголосив Кличко.

За його словами, є сенс вести переговори лише з тими, хто приймає рішення і несе відповідальність за їх виконання. «Тому з боку влади в переговорах обов’язково має брати участь президент Янукович», – вважає Кличко.

Він зазначив, що вчора Янукович пообіцяв розпочати переговори щодо виходу з політичної кризи.

«Дуже важливо, щоб ці переговори мали реальний результат. Бо це – єдиний спосіб вийти з протистояння без ескалації конфлікту. Якщо влада знову порушить слово, ескалація ситуації неминуча»,-  наголосив лідер УДАРу.

Нагадаємо, робочу группа з врегулювання ситуації в Україні, яку увечері 19 січня доручив створити  Янукович, очолив Андрій Клюєв. До складу групи увійшли міністр юстиції Олена Лукаш і (радник президента України) Андрій Портнов.