Білоруський опозиціонер: Майдан вже виграв, а Янукович – програв

20 Січня 2014, 09:57

Санніков почав свій виступ зі слів « Слава Україні!».

«Злочинці у владі, диктатори, автократи налякані солідарністю. Ми знаємо, що Польща – це колиска центральноєвропейської солідарності. Весь світ сьогодні солідарний з Майданом. Євромайдан став світовим явищем. Мільйони людей у Білорусі, Європі, Сполучених Штатах разом з українцями увесь цей час, і сьогодні вони теж з ними». – наголосив Санніков.

Він підкреслив, що зараз ситуація в Україні дуже складна і напружена .

«Вона вимагає не тільки нашої підтримки, але і дій. Участь у цьому русі солідарності повинні прийняти не тільки представники громадськості, а й європейські та світові політики. Диктатори об'єднуються. Ми бачимо, що сьогодні відбувається в моїй країні – Білорусі, що відбувається в сусідній Росії. Диктатори насправді можуть діяти дуже ефективно, і приклад України нам це демонструє», – підкреслив Санніков.

За його словами, те, що зробили українці на Майдані, «що вони роблять для всіх нас – це могутня сила».

«Це справжні герої, які борються сьогодні за свободу своєї країни, за свободу моєї Білорусі, за свободу народів Росії. Ми повинні їх підтримати. Слава Україні ! Живе Білорусь!».

Згодом Санніков виступив в студії телеканалу « Republika ». Ефір був також присвячений подіям в Україні.

«Це не випадково, що влада України не підписала угоду про асоціацію з ЄС. Вже тоді було ясно , що країна рухається у бік диктатури. Немає нічого випадкового і в таємно прийнятих і підписаних Януковичем останніх жорстких законів. Це свідчило про те , що влада готується до розгону Майдану», – пояснив білоруський опозиціонер.

«Янукович хоче отримати таку ж владу , як Лукашенко в Білорусі. Але диктатури не залишають людям іншого виходу, як виходити протестувати на площах. І ніякі силові заходи влади не зможуть зупинити хвилю народного волевиявлення та солідарності. Майдан вже виграв, а Янукович уже програв», – сказав Санніков.

Нагадаємо, наразі у Києві на вулиці Грушевського біля стадіону «Динамо» продовжуються сутички між «Беркутом» та мітингувальниками, що розпочалися вдень 19 січня.

Люди використовують у якості барикади спалені автобуси, які були залиті водою і нині покрилися кригою. Протестувальники кидають у силовиків каміння.

Міліція  відкрила кримінальне провадження за фактом масових заворушень за ст. 294 Кримінального кодексу, санкції якої передбачають максимальне покарання – 15 років ув'язнення. Також повідомлялося про затримання близько десятка активних учасників заворушень.