Самооборона Майдану попереджає “Беркут”, щоб під час штурму не чекав пацифістів перед собою

15 Січня 2014, 23:34

За його словами, за вечір вівторка і ранок середи кількість членів самооборони Майдану суттєво збільшилася, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"У деяких сотнях вже по 200-250 осіб. Люди прибувають, буде ще під'їзд ввечері автобусів, які виїхали з регіонів. Ми думаємо, що станом на сьогоднішній вечір буде близько 2,5 тис. добровольців самооборони", – повідомив Парубій.

Крім того, він зазначив, що існує методика оборони мітингу.

"Наша методика у внутрішньому периметрі Майдану дуже проста: не допустити початку протистояння і провокацій. Людей, які захочуть спровокувати конфлікт, ми будемо просто оточувати (без застосування сили, це принциповий момент, ми використовуємо силу тільки проти "Беркута") і намагатися їх переконати вийти за периметр Майдану. Це всередині. А зовні, коли буде йти "Беркут", будемо робити все, щоб не допустити силовиків на Майдан. Я не буду уточнювати деталі, але загалом – ми будемо робити все можливе, і у нас для цього достатньо сил, щоб "Беркут" не ввійшов на Майдан Незалежності", – розповів Парубій.

Нагадаємо, раніше Парубій заявляв, що влада розглядає два сценарії для силового розгону Майдану найближчими днями.

Раніше опозиційний народний депутат Анатолій Гриценко повідомив, що з власних джерел отримав інформацію про план розгону Майдану сьогодні вночі. Зокрема, за словами Гриценка, спецпідрозділ «Альфа» розганятиме Майдан з середини, а «Беркут» з внутрішніми військами – ззовні.

Крім того, Штаб національного спротиву із власних джерел отримав підтвердження про план влади сьогодні вночі влаштувати провокацію для подальшого розгону Майдану.