Під Межигір’ям прочани молилися під щільним наглядом “Беркута”

6 Січня 2014, 15:05

Прочани ледве потрапили на Службу Божу, оскільки міліція перегородила дорогу до криниці двома блокпостами, кількома КамАЗами, машинами ДАІ  і не пропускала до джерела жодні машини, окрім автівок місцевих мешканців.

За кількасот метрів від першого блокпосту стояли бійці внутрішніх військ та беркутівці у шоломах і зі щитами.

Майор міліції, який керував правоохоронцями, питався у прочан, що вони тут роблять та намагався зачитати учасникам прощі постанову суду про заборону проведення будь-яких акцій довкола Межигір'я.

На це прочани заявили, що прийшли не на акцію, а на молитву. Після тривалих перемовин під щільною охороною "беркутівців" – спереду і позаду – прочан фактично провели до місця молитви.

На території, прилеглій до резиденції президента Януковича та по її периметру поруч із парканом помічено дуже багато правоохоронців, а також людей у цивільному. 

Прочани заявили, що планують зробити свої походи до джерела та церкви постійними, а не обмежуватися лише різдвяними святами. 

Нагадаємо, напередодні на акції "Молитва біля Дзвінкової Криниці, за Україну без крові і тиранії!" під Межигір'ям прочан "охороняли" 17 автобусів з "Беркутом". Після літургії священик намагався провести прочан до "Володимирських дубів", під якими Тарас Шевченко писав свої вірші, але їм не дозволив один з керівників "Беркуту" Київської області.

Як відомо, "Дзвінкова криниця" – стародавнє джерело, розташоване поблизу колишнього Києво-Межигірського монастиря – основного монастиря Запорозького козацтва.

Позначки: