У Європарламенті пропонують перевірити рахунки української влади та бізнес підприємців, які проти ЄС

22 Грудня 2013, 18:25

"Ми в Європейському союзі повинні з нашими органами влади подивитися деякі рахунки деяких людей і походження цих грошей. І, наприклад, ми могли б почати з Кіпру, потім перейти до Австрії, до моєї рідної країни Німеччини, Швейцарії, і подивитися на певну діяльність за цими рахунками в цих країнах. І наші засоби масової інформації можуть мати певну зацікавленість у цьому напрямку. Можливо, це кращий спосіб когось у чомусь переконати", – сказав Галлер, слова якого наводить ЛІГАБізнесІнформ.

Крім того Галлер заявив, що українцям потрібна якісна влада: "А не влада, яка дозволяє своїм друзям олігархам, своєму оточенню багатіти за рахунок українського народу. Влада, яка не перетворює державні установи в інструменти для власного збагачення".

Майдан зустрів виступ Галлера скандуванням "Молодець!"

Крім того, Галлер запропонував розслідувати бізнес олігархів ,які виступають проти асоціації з ЄС.

"Цікава обставина – багато з тих людей, які зараз виступають проти підписання асоціації з ЄС, насправді ведуть дуже активний бізнес у самій Європі", – зазначив Галер.

"Якщо порівняти обсяг грошей, які ці люди вивозять за кордон з дефіцитом держбюджету чи держборгом України – ці цифри співставні", – додав він.

Також Галер зазначив, що цих підприємців "треба переконати поводитися по-іншому", наприклад закликати фіскальні органи ЄС розслідувати певну діяльність цих людей.

"Можливо, їх не дуже вражає протест на Євромайдані, але якщо справа дійде до їх власних активів, думаю, це змінить їхню думку. 

Нагадаємо, сьогодні у Києві відбулося вже п'яте Народне віче.

Під час акції опозиція оголосила про створення громадської позапартійної організації "Народне об'єднання "Майдан". До його складу увійшли політики, експерти, журналісти та громадські активісти. До об'єднання можуть долучатися партії, громадські організації та громадяни, йдеться у відповідній резолюції.