У Федерації профспілок скаржаться на масові допити працівників

20 Грудня 2013, 19:59

"Слідчі продовжують масово допитувати фахівців, керівників та інших працівників ФПУ та членів її виборних органів. Вже допитані 60 осіб, повістки отримали 100 осіб, частина раніше допитаних викликається на допити повторно", – йдеться в повідомленні.

"Це обмежує можливості штатних профспілкових працівників щодо виконання посадових обов'язків, дезорганізовує роботу центрального органу профспілок, членських організацій, що негативно впливає на діяльність всієї організації", – наголосили у ФПУ.

Відтак керівництво Федерації профспілок звернулося до начальника київської міліції і глави МВС з проханням вжити заходів, "які б сприяли відновленню повноцінної роботи профспілок".

Як відомо,  під час акції 1 грудня опозиція розгорнула штаб громадянської акції протесту  в будівлі Федерації профспілок на Майдані Незалежності. У будівлях перебувають  мітингувальники, які приїхали на Майдан із різних регіонів України. 

Водночас, на центральній площі Києва розгорнули наметове містечко зі сценою.

10 грудня стало відомо, що Федерація профспілок дозволила мітингувальникам перебувати у її будівлі на Майдані Незалежності та у Жовтневому палаці на Інститутській до 25 грудня, а за потреби – й довше.