В УДАРі заявляють, що влада забороняє Кличку блокувати вулиці в центрі Києва

14 Грудня 2013, 20:06

"Суд виніс рішення, в якому зазначається, що Віталію Кличку заборонено "створювати перешкоди у вільному пересуванні громадянам, будь-яким іншим фізичним та юридичним особам будь-яким способом, у тому числі проїзду автотранспорту по вулицях Круглоуніверситетська, Шовковична, Пилипа Орлика, Інститутська, Грушевського, Банкова, Хрещатик, Лютеранська, Заньковецька, Гусовського, Різницька, Богомольця, Командарма Каменєва, Липська, а також на Майдані Незалежності, Кловському узвозі, провулках Кріпосний і Липський", – йдеться в заяві партії.

Крім того, забороняється вчиняти дії з блокування будь-яким способом тротуарів, пішохідних переходів, автомобільних доріг, у тому числі, і шляхом розміщення на проїжджій частині різних предметів, що перешкоджають проїзду транспортних засобів у місті Києві та вільному пересуванню пішоходів по тротуарах і пішохідних переходах центральними вулицями .

З документа випливає, що, виконуючи саме цю постанову Печерського суду, бійці "Беркута" штурмували мирних мітингувальників на Майдані Незалежності в ніч з 10 на 11 грудня.

"Таким чином , ми отримали чергове підтвердження протиправності дій міліції при спробі штурму Майдану. Адже тепер очевидно, що станом на той час відповідачі не були належним чином поінформовані про існування відповідної заборони, виконавчого провадження, а тому не мали навіть теоретичної можливості її виконати", – відзначають в УДАРі.

У партії зазначають, що це свідчить про грубі порушення законодавства, вчинення дій, що містять ознаки злочинів, як з боку державного виконавця, так і з боку осіб, які приймали рішення про штурм Майдану в ніч з 10 на 11 грудня.