Українці Італії та Іспанії збирають гроші на підтримку Майдану у Києві

9 Грудня 2013, 12:10

За його словами, кількасот українців 8 грудня зібралися в центрі Риму. Присутні тримали величезний український прапор, плакати на підтримку Майдану. Всі виступаючі, італійською, англійською та українською мовами висловлювали підтримку Українському Майдану, вимагали відставки Віктора Януковича та уряду, а також зверталися до італійських політиків з проханням підтримати український народ.

Окреме звернення вони адресували італійським ЗМІ, з проханням з більшою увагою ставитися до ситуації в Україні.

Протягом дня, 8 грудня, українці Риму зібрали €2360 євро допомоги для Майдану в Києві.

Віче на підтримку Євромайдану провели і в Мадриді. Люди співали гімн України, патріотичні пісні, молилися, а після мітингу зібрали €8812.

Як повідомлялось, свою солідарність із акціями протесту 8 грудня в Україні висловили українці США, Канади та Європи у 30 містах світу.

Нагадаємо, 11 грудня відбудеться загальноєвропейська акція об’єднаних майданів Європи з метою об’єднання української громади, аби українці у Європі виступили як єдина сила з єдиним посиланням до всесвітньої політичної спільноти. До акції вже залучились 10 міст: Барселона, Болонья, Брюссель, Будапешт, Катовіце, Москва, Осло, Рим, Таллін, Тбілісі та Хельсінкі.

Читайте також: Кожара змушує дипломатів дезінформувати міжнародну спільноту про події у Києві