Вікторія Сюмар: Клюєв намагається ввести цензуру на телеканалах

6 Грудня 2013, 17:57

"Сьогодні Андрій Клюєв збирав головних редакторів телеканалів, аби заборонити журналістам показувати Майдан", – сказала вона.

Вона повідомила, що у розмові йшлося, що журналісти мають висвітлювати події на Євромайдані "не так масово, як вони робили це до цього".

Вона зачитала звернення  громадських активістів до журналістів із подякою їм за об’єктивну роботу і проханням продовжувати її у тому ж дусі. "Ми знаємо, що журналісти наші союзники", – підсумувала Сюмар.

Нагадаємо, раніше  зі складу Міжвідомчої робочої групи при президенті з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів вийшла низка представників ЗМІ. "Протягом усієї каденції Януковича стан свободи слова в Україні продовжував погіршуватись, а медіапростір цілеспрямовано намагались зачистити від незалежної інформації", – заявили «Телекритика», ІМІ та НСЖУ.

Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» висловила занепокоєння масштабними насильницькими діями правоохоронців проти працівників ЗМІ під час маніфестацій у Києві.