Кличко: Майдан стоятиме до відставки Януковича та Азарова

1 Грудня 2013, 16:12

“Події на Майдані Незалежності показали – влада не зупиниться ні перед чим. Але такі дії викликали гнів людей! І тому ми сьогодні на цьому Майдані. Ми будемо стояти, доки не буде виконано наших вимог. Відставка уряду Азарова, відставка президента», – сказав Кличко

Він наголосив, що, сьогодні, коли правоохоронці побачили надзвичайно велику кількість мітингувальників, вони пішли з Майдану Незалежності. "Те, що сьогодні сталося – це наша перша перемога", – сказав він.

Кличко  закликав всіх громадян приїжджати до Києва, а хто не має такої можливості – стати частиною мережі спротиву у своєму місті чи селі.

Політик також наголосив, що за силовий сценарій розгону Євромайдану понести відповідальність має міністр внутрішніх справ Захарченко, а також «всі ті, хто виконував злочинний наказ і бив людей». Лідер УДАРу також вважає за потрібне  провести дострокові президентські і парламентські вибори.

Нагадаємо, лідер "Свободи" Олег Тягнибок закликав мітингувальників ставити намети та створити у захопленому Будинку профспілок штаб.

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звернувся з закликом до Євромайдану вийти на мирний страйк, мета якого – заблокувати урядові будівлі.