В опозиції вважають інформацію про силове захоплення влади Євромайданом провокацією

27 Листопада 2013, 09:10

Гриценко закликав не піддаватися на провокації.

«Як мені повідомили, серед присутніх (на Євромайдані – Ред.) якісь «тітушки» намагалися поширити заклики до негайного силового захоплення будівлі Кабміну. У соціальних мережах також чимало попереджень від небайдужих громадян про можливість такої провокації», – заявив Гриценко.

Він зауважив, що це почалося одразу після розміщення на сайті ГУМВС Києва повідомлення «про нібито отриману міліцією оперативну інформацію про нібито завчасно сплановане опозицією захоплення будівлі Уряду на Грушевського, ще й з точно вказаним часом цієї нібито атаки – 6:30 ранку».

Гриценко вважає, що в такий спосіб хтось шукає, або створює «поважну» причину, аби Янукович до Вільнюса взагалі не поїхав – і тим самим підписання Угоди з Євросоюзом було зірвано чи відкладено з «об'єктивних» причин.

«Опозиція твердо наполягає на підписанні Януковичем цієї Угоди і тому жодних силових акцій до Вільнюса – не планує. Лідери опозиції завтра вилітають до Вільнюса, про що вже оголошено публічно. Депутати від опозиції (принаймні члени нашої фракції) на завтра від оперативного штабу отримали вказівки щодо часу збору і наших подальших дій, які не мають нічого спільного з отими «оперативними даними» МВС», – заявив Гриценко.

На сьогодні учасники Євромайдану планують пікетувати Кабмін.

Як повідомлялось, 26 листопада депутат від ПР Вадим Колесніченко заявив, що Партія регіонів може попросити президента Віктора Януковича не відвідувати Вільнюський самміт 28 – 29 листопада, оскільки туди їдуть лідери опозиційних парламентських партій України.

Вввечері екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася до опозиції із закликом прибрати з Євромайдану партійну символіку, об'єднати євромайдани та свторити єдину раду. Згодом Арсеній Яценюк оголосив про об'єднання двох євромайданів у Києві. Приблизно о 23:00 на Майдан Незалежності прийшли мітингувальники з Європейської площі.

Нагадаємо, Євромайдан у Києві триває з 21 листопада після розпородження Кабміну про призупинення підписання угоди про асоціацію з ЄС. Протести охопили й інші регіони України. Періодично між мітингувальниками і міліціонерами відбуваються сутички.