У Луганську і Черкасах суди заборонили Євромайдани

26 Листопада 2013, 12:57

Черкаський окружний адмінсуд заборонив з 26 листопада по 25 січня 2014 року пікети, демонстрації, збори на майданах у центрі міста. Відповідний адміністративний позов подав виконуючий обов'язки міського голови Черкас Віктор Білоусов.

За словами Білоусова, позов він подав через вибори, які відбудуться 15 грудня.

"До нас надходять десятки звернень від політичних партій, кандидатів у депутати, від простих жителів про проведення тих чи інших заходів… І всі хочуть у центрі", – зазначив в.о. мера.

22-25 листопада у Черкасах на центральній площі міста жителі міста виходили мітингувати на підтримку європейської інтеграції.

У свою чергу Окружний адмінсуд Луганська заборонив проведення будь-яких акцій протесту та мітингів у місті до 14 січня 2014 року. Зокрема, проводити акції непокори заборонили окремим громадським організаціям, партіям, а також керівникам цих об'єднань.

26 листопада вранці у Луганську на мітингу за ЄС зібралися близько півсотні осіб. Всупереч забороні, мітингувальники з прапорами ЄС та України в руках і досі стоять на площі. У той же час, правоохоронців і силовиків біля стін ОДА було вдвічі більше.

У міській раді пояснили, що відповідне клопотання про заборону мітингів подали до суду, щоб попередити можливі заворушення між партійними і громадськими опонентами, які подають заявки на акції на один і той же день і час.

Нагадаємо, раніше було заборонено проведення масових акцій протесту у Кременчуці, Одесі, Миколаєві, Чернігові, Харкові, Дніпропетровську, Києві.

Українці почали виходити на вулиці міст, протестуючи проти рішення Кабміну про припинення підготовки до підписання Угоди з ЄС.

24 листопада у Києві масова акція протесту зібрала близько 100 тисяч прихильників асоціації з ЄС.