Українці Варшави вимагають від Януковича та Азарова продовжити переговори з ЄС і підписати угоду

25 Листопада 2013, 12:42

Як зазначається у зверненні, що є в розпорядженні Тиждень.ua, «своїм розпорядженням Уряд України дискредитує Україну як партнера в міжнародних відносинах, підриває авторитет країни і веде до міжнародної ізоляції України, а відтак прямо порушує статтю 11 Закону України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики».

«Рішення Кабінету міністрів України демонструє, що український уряд не поважає ані народу України, ані своїх міжнародних партнерів і не здатний вести відповідальні переговори», – йдеться в зверненні, яке виголосили учасники Євромайдану у Варшаві 24 листопада.

«Наше обурення викликає факт, що прийняття рішення про призупинення переговорів із Європейським Союзом відбулось без попереднього суспільного обговорення, а також суперечить неодноразовим заявам президента України що євроінтеграція є стратегічним пріоритетом у зовнішній політиці України», – зазначається в зверненні.

Підписали звернення 639 осіб.

Нагадаємо, напередодні у різних країнах світу відбулися акції солідарності з українцями, які виступають проти рішення влади України призупинити процес підготовки до асоціації з Євросоюзом.