Міліція нарахувала в Києві 50 тисяч мітингувальників

24 Листопада 2013, 22:17

При цьому в відомстві уточнили, що на віче на Європейській площі взяло участь   26-27 тисяч осіб.

Також у міліції вказали, що у сутичці  біля будівлі Кабінету міністрів постраждало два працівники спецпідрозділу «Беркут».  "Одного вдарили в обличчя і використовували проти нього газ, а другого вдарили по голові частиною паркану", – повідомив речник столичної міліції.

 Також він зазначив, що правоохоронці  пояснювали мітингувальникам, що далі встановленого кордону учасники акції пройти не можуть, оскільки будівля уряду є адміністративною.

"Попри те, що міліціонери пояснювали це мітингувальникам, деякі учасники акції зламали огорожу і частину турнікета. Відносно працівників міліції мітингувальники використовували піротехнічні засоби і газ, намагалися прорвати кордон, тому правоохоронці були змушені двічі використовувати сльозогінний газ "Терен 4м", – розповіли в міліції Києва.

У прес-службі підкреслили, що з боку мітингувальників це була "провокація на конфлікт, на яку міліціонери не піддалися, не допустили її".

У главку звернули увагу на те, що нікого з учасників акції міліція не затримувала.  При цьому в міліції зазначили, що "серед мітингувальників є люди, які спеціально готують провокації, ходять в масках".

"Всю інформацію про правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, будуть вивчені відеоматеріали і дана їм оцінка", – додали в прес-службі.

Як відомо, згідно з даними опозиції,  у народному віче «За європейську Україну!» взяли участь понад 100 тисяч громадян.

Також 24 листопада  на Михайлівській площі в Києві відбулась акція «Ні євро-гомо-інтеграції».

Позначки: