Назвали причину обвалу будівлі у Ризі, де загинуло вже понад 50 людей

23 Листопада 2013, 11:38

За словами мера Риги, похованими під завалами можуть бути близько 25 осіб.

Напередодні ввечері начальник державної пожежно-рятувальної служби Оскар Аболіниш заявив, що рятувальникам належить обстежити ще 350-400 квадратних метрів будівлі, що обвалилася.

Поліція висунула три версії причин трагедії. Перша версія пов'язана з порушеннями при проектуванні та нагляді за будівлею. Друга – з будівництвом. Третя – із зберіганням на даху будівельних матеріалів, що могло спровокувати обвалення. Згідно з повідомленням, на даху будівлі будувалися дитячий майданчик і зимовий сад: навантаження на споруду ніхто не прорахував. Поліція має намір залучити іноземних експертів, які допоможуть встановити точні причини того, що сталося.

Вже порушено кримінальну справу за фактом обвалу даху в торговому центрі. Під слідством можуть опинитися не тільки керівники і будівельники магазину, а й служба охорони.

Нагадаємо, у четвер, 21 листопада, ввечері в Ризі, в торговому центрі Maxima на вул.Пріедайнес, 20, впав дах. Незабаром після початку рятувальних робіт звалилася ще одна частина стіни.

Площа обвалення становить близько 500 квадратних метрів. 

Керівництво Латвії висловило співчуття рідним і близьким загиблих. Сім'ї кожного загиблого буде виплачено компенсацію – приблизно $19 тисяч. Постраждалі отримають матеріальну допомогу в розмірі 9,5тисяч доларів.

З 23 листопада в Латвії оголошено триденний траур.

Будівля була побудована в 2011 році.

Позначки: