Пшонка і посол України можуть стати фігурантами справи про обман французького суду

19 Листопада 2013, 11:05

Як заявив один з адвокатів Аблязова, Жерар Чолакян, захист наполягає на тому, що українська влада намагалася обдурити французький суд.

«Ми дійшли висновку, що українська влада надала досьє з неправдивими документами, обманним шляхом отриманими від генерального прокурора України, який підписав вимогу, і міліціонерів, які підписали звіт – це на юридичному жаргоні називається «спробою введення суду в оману», – розповів адвокат.

За його словами, у французькій юриспруденції це досить рідкісний випадок, але прецеденти існують.

«На прохання нашого клієнта ми перейшли в наступ і минулого тижня подали позов проти української влади», – заявив Чолакян.

Він зазначив, що позов поданий проти генерального прокурора та посла України у Франції, який виступив у ролі кур'єра під час передачі справи до канцелярії.

«Ми звинувачуємо їх у спробі введення суду в оману, оскільки вважаємо, що у справі відсутні серйозні звинувачення, – підкреслив захисник. – Оскільки при вивченні справи і спробі зрозуміти її матеріали (а переклад на французьку там вкрай низької якості) ми дійсно бачимо якісь фінансові операції, переміщення капіталів, все це так, але немає нічого, що дозволило б стверджувати, що в цьому є склад злочинну».

Як відомо, Аблязова 1 серпня арештувала французька поліція недалеко від Канн, у Мусан-Сарту (Франція).

Екс-голова банку подорожував Францією з паспортом Центрально-Африканської Республіки.

Пізніше Аблязова оголосили у міжнародний розшук Казахстан, Росія та Україна.

За даними Міністерства внутрішніх справ Росії, в 2006 році Аблязов створив організовану злочинну групу для розкрадання майна АТ "БТА Банк".