Платіні вважає, що Україні та Росії не потрібний об’єднаний чемпіонат з футболу

15 Листопада 2013, 10:09

«У Росії та України достатньо сильні і фінансово стабільні чемпіонати, які не потребують об’єднання. Я хочу привітати Російський футбольний союз і Федерацію футболу України з тим, що вони вирішили не об’єднуватися», – наголосив Платіні.

Керівник європейського футболу наголосив, що об’єднання національних турнірів актуальне лише для чемпіонатів, які мають фінансові проблеми і брак конкуренції.

Ідею проведення об’єднаного чемпіонату України і Росії просувають голова Газпрому Олексій Міллер і деякі керівники російських клубів.

В Україні офіційні особи на ці пропозиції реагують стримано.

Проте українські футбольні вболівальники активно виступають проти об’єднаного чемпіонату з Росією. Зокрема, у липні, під час зустрічі з пітерським «Зенітом», кияни залишилися без організованої групи підтримки. Порожній фан-сектор прикрашав банер з написом «Нам Газпрому всі газопроводи не замінять нашої свободи».

Нагадаємо, у грудні 2012 року в Росії був створений оргкомітет чемпіонату СНД. Українська сторона про це дізналася з преси.

14 лютого Федерація футболу України заявила, що не отримувала жодних офіційних повідомлень, запитів, листів, запрошень, тощо від організаторів об'єднаного чемпіонату СНД з футболу та виступає проти руйнування піраміди гри.