Яценюк: справа Власенка напередодні саміту у Вільнюсі стала показником розумових здібностей влади

13 Листопада 2013, 17:22

На запитання, навіщо проти Власенка порушили кримінальну справу саме зараз, Яценюк відповів:

«Ви поставили запитання, що одразу містить в собі відповідь. От нащо їм це? Ви уявляєте, щоб Головне слідче управління Генпрокуратури займалося справою п’ятирічної давнини, в якій немає ніяких свідків і доказів, приймає рішення здати паспорт і заборонити виїзд. І це за два тижні до саміту. Те, що відбувається у Верховній Раді і в ситуації з Власенком, – це абсолютно чітка відповідь, що у них відбувається в голові. Ніхто нікуди не збирається йти».

Нагадаємо, 11 листопада Сергія Власенка викликали на допит до головного слідчого управління Генпрокуратури, де вручили повідомлення про підозру у заподіянні тілесних ушкоджень своїй колишній дружині Наталії Окунській. Печерський райсуд Києва 12 листопада обрав Власенку запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 22 тисячі 940 гривень. Окрім того, захисник Юлії Тимошенко має здати закордонний паспорт.

Згодом у Генеральній прокуратурі пояснили, що раніше Власенку не обирали запобіжного заходу, оскільки для цього  не було підстав.

Генпрокуратура також повідомила про завершення досудового слідства у справі щодо Власенка. Втім, захисник Тимошенко це заперечив.