Джерело: В аеропорту “Бориспіль” готується масове скорочення працівників

11 Листопада 2013, 12:02

Згідно з документом, відповідний наказ керівництво аеропорту підписало ще 18 жовтня.

На підставі цього документу майже всі служби аеропорту отримали наказ «про вдосконалення організації структури», яким рекомендується проаналізувати «раціональне та ефективне використання персоналом служб робочого часу, обсягів та об’ємів робіт» та надати спеціальній комісії «пропозиції щодо вдосконалення організаційної структури служб».

Також у документі пропонується «розглянути можливість» передачі на аутсорсинг ліцензованих видів діяльності служб, наприклад – внутрішній телефонний зв’язок аеропорту.

Термін виконання вищезазначених вимог – до 15 грудня 2013 року.

Водночас, як повідомляють джерела Тиждень.ua в аеропорту, згідно з розпорядженням «про оптимізацію» вже з січня планується масштабне звільнення працівників у службах. Попередньо заплановано звільнити близько тисячі людей.

Водночас, керівництво підприємства впродовж року з різних причин відмовляється підписати колективний договір, який міг би убезпечити персонал від звільнень.

«Кожного року у лютому-березні в аеропорту підписується колективний договір, в якому можуть прописуватися такі звільнення. Зрозуміло, що персонал на таке не піде. Тому скорочення готують у січні, аби встигнути до підписання нового документа», – розповіли джерела.

Співрозмовник Тиждень.ua додав, що наразі, за неофіційною інформацією, у службах «Борисполя» готуються списки працівників «на звільнення».

Як повідомляось, міжнародний аеропорт «Бориспіль» в січні-вересні 2013 року скоротив чистий прибуток в понад 4 рази − до 95 мільйонів гривень. Про це йдеться у звіті компанії в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку.

Відповідно до звіту, валовий прибуток «Борисполя» за вказаний період 2013 року знизився в 1,6 рази, а операційний – скоротився в 1,5 рази.