Бойко запевняє, що впорався зі зменшенням закупівель російського газу

2 Листопада 2013, 17:36

"В цілому те завдання, яке ставив президент нашої країни – максимально зменшити закупівлі за контрактом, який був підписаний попереднім урядом Тимошенко і приніс багато горя нашій економіці – в цілому це завдання "Нафтогаз України" і уряд виконали", – заявив Бойко.

Він підкреслив, що в 2013 році Україна купує у Росії 11 млрд кубометрів газу, в той час як три роки тому ця цифра становила 40 млрд кубометрів.

"Ми зменшили закупівлю за цим контрактом", – констатував віце -прем'єр.

"Що стосується інформації, яка з'явилася від наших російських колег, я можу сказати тільки, що у нас дійсно є деякі проблеми з проплатою газу з боку нашої комунальної сфери. Заборгованість дуже велика, і ми сподіваємося, що найближчим часом комунальники впораються і зменшать її", – підкреслив він.

Нагадаємо, 1 листопада  Газпром заявив, що борг України за поставлений у серпні російський газ  збільшився на $7,7 млн за рахунок відсотків – до $890 млн.

Раніше російська компанія заявила, що Україна не заплатила $ 882 млн за серпневий газ, незважаючи на перенесення терміну виплат на 1 жовтня.  

Прем’єр-міністр Микола Азаров визнав, що проблема з оплатою за газ є, але не критична. Голова Міненерго Едуард Ставицький заявив, що "Нафтогаз" продовжує переговори з "Газпромом" щодо врегулювання заборгованості за постачання газу в серпні. 

Позначки: