В Україні почастішали смертельні ДТП на зупинках і тротуарах

1 Листопада 2013, 19:32

У лютому у Львові водій легковика врізалася у зупинку громадського транспорту і наїхала на чоловіка та жінку, які сиділи на лавці, чекаючи автобуса. За кермом авто, яке в'їхало у зупинку, була 50-річна жінка. Очевидці кажуть, вона мчала головною дорогою на великій швидкості. Внаслідок зіткнення із позашляховиком авто влетіло у зупинку.

У березні у Дніпропетровську в автобусну зупинку врізався автомобіль. Внаслідок аварії загинуло четверо людей, ще четверо були травмовані.

Того ж місяця у Сумах нетверезий водій «Hyundai Tucson» в'їхав у зупинку громадського транспорту. На щастя, обійшлось без жертв.

У травні автомобіль "Джиллі" зніс зупинку громадського транспорту в Комунарівському районі у Запоріжжі: постраждало п'ятеро людей. За версією ДАІ, водій Geely просто відволікся від керування.

У Сумах 21 червня в центрі міста на вулиці Харківській іномарка на великій швидкості в’їхала в зупинку громадського транспорту, внаслідок чого подружжя пенсіонерів, які стояли на зупинці, загинули, ще троє людей отримали травми. На місці аварії відразу зібралося кілька сотень людей, серед яких звучали заклики до самосуду. В цей же час водія іномарки сховали в патрульній машині, яку оточили кілька десятків співробітників міліції. З'ясувалося, що водій перебував у стані алкогольного сп'яніння. Зупинку громадського транспорту, де трапилася ДТП, демонтували.

За кілька днів на Чернігівщині водій легкового автомобіля ВАЗ-2171 не впорався з керуванням та здійснив наїзд на пішоходів, які стояли на узбіччі і очікували закінчення ремонту автобусу. Внаслідок дорожньо-транспортної події 11 осіб з травмами різного ступеню важкості госпіталізували.

Того ж місяця в місті Стаханові, що в Луганській області, сталася аварія, в результаті якої загинула одна людина та ще п’ятеро потрапили в лікарню. Водій автомобіля «Akura», зіткнувшись із «Опелем», з’їхав із дороги, скоїв наїзд на зупинку громадського транспорту, а також – на літнє кафе за нею.

А в липні у Харкові внаслідок зіткнення двох автомобілів Kia Cerato одна машина перекинулася і наїхала на трьох жінок, що стояли на тротуарі біля зупинки. Дві жінки з тяжкими травмами були доставлені до лікарні, одна – померла на місці події.

На початку серпня у Львові п’яний водій легковика збив двох дітей на тротуарі. Від отриманих травм п’ятирічний хлопчик помер у лікарні. 

За кілька днів у Дніпропетровську на проспекті Петровського водій автомобіля "Міцубісі лансер" збив двох людей, що стояли на зупинці громадського транспорту. Згодом з’ясувалось, що водій іномарки був "з явними ознаками алкогольного сп'яніння". В результаті ДТП один чоловік загинув на місці, іншого госпіталізували з важкими травмами.

На Одещині 30 вересня ввечері автомобіль Mitsubishi під управлінням п'яного чоловіка збив жінку на автобусній зупинці в районі перетину Овідіопольської та об'їзної дороги. Свідки ДТП впізнали в ньому одного із працівників ДАІ Іллічівська.

20 жовтня в Одеській області, в районі села Кошари, джип врізався у зупинку громадського транспорту. У результаті аварії загинула 57-річна жінка, що стояла на зупинці, а також 60-річний чоловік сильно постраждав, у нього відкритий перелом ноги.

Наступного дня в Миколаєві маршрутка на смерть збила жінку, що стояла на зупинці транспорту. Про це повідомляє ДАІ. За словами очевидців, 63-річна жінка поспішала до тролейбусу, оббігаючи автобус РУТА 25, який здавав назад. Водій маршрутки № 1 не помітив жінку і збив її, внаслідок чого вона померла на місці.

23 жовтня на перехресті вулиць Києва автомобіль «Вольво» протаранив «ВАЗ», вилетів на узбіччя та врізався у групу пішоходів, які стояли в очікуванні зеленого сигналу світлофора. За словами свідків, некерована іномарка зачепила сімох людей та тяжко травмувала молодих хлопця та дівчину з "ВАЗу".

 

Нещодавно водій автомобіля Citroen- Berlingo на Луганщині не впорався з керуванням. Він виїхав за межі проїжджої частини та скоїв наїзд на трьох пішоходів, які були на зупинці громадського транспорту. У результаті наїзду на місці події загинуло двоє людей, ще одна особа з численними ушкодженнями була доставлена до лікарні. Ленінський районний суд Луганська застосував до водія запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. За словами очевидців інциденту, водій автомобіля «Вольво» одразу після ДТП повівся зухвало та нахабно.

Позначки: