Герман: Янукович давно хотів відправити на Львівщину керівника з твердою рукою

31 Жовтня 2013, 16:27

 «Я думаю, що призначення Олега Сала головою Львівської ОДА – одне з найбільш вдалих кадрових рішень, які тільки можна було зробити стосовно Львівщини. Він сам походить зі Львівщини, дуже добре знає регіон, є надзвичайно компетентним і жорстким керівником. Це та людина, яка зможе навести порядок на Львівщині», – сказала Герман.

Депутат вважає, що попередні керівники ЛОДА були компетентними, «однак Львів потребує твердої руки». «В нас не було доброї історії голів обласних держадміністрацій на Львівщині. Всі його (Олега Сала. – ред.) попередники загалом були гарні і компетентні люди. Але у Львові потрібна тверда рука. Львівщиною має керувати людина, яка знає і любить регіон, працює чітко, не даючи слабинки», – додала вона.

Політик зазначила, що рішення стосовно призначення Олега Сала не нове. «Ця ідея виникала відтоді, як Віктор Янукович обійняв посаду президента. І це рішення чекало свого часу. І цьогорічна осінь – найкращий час для того, щоб його втілити», – сказала Герман.

Вона висловила переконання, що новий голова ЛОДА  «витягне львівський регіон з того занепаду, в якому він перебував в останні роки, тобто зробить те, що не вдалося зробити його попередникам».

Як відомо, 31 жовтня президент Віктор Янукович звільнив з посади голови Львівської обласної державної адміністрації Віктора Шемчука  і призначив Олега Сала. 

Народний депутат Геннадій Москаль раніше заявляв, що спецпідрозділом «Беркут», що вилучав бюлетені на окрузі №132 у Первомайську під час парламентських виборів минулого року, командував Олег Сало

Олег Сало у березні 2010 року очолив ГУ МВС у Рівненській області. Згодом був радником МВС по Західному регіону України. Потім займав посаду першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС України. А в 2012 році очолив міліцію Івано-Франківщини.