Ужгородських школярів остаточно залишили без осінніх канікул

30 Жовтня 2013, 17:53

Жодного голосу «за» скасування попереднього рішення про збільшення зимових канікул  за рахунок осінніх у виконкомі не знайшлось. Термін зимових канікул визначено з 21 грудня до 12 січня.

Як повідомила перед голосуванням  начальник управління освіти Ужгородської міської ради Оксана Бабунич, згідно з проведеним у школах опитуванням 64% батьків висловились за приєднання осінніх канікул до зимових, тоді як 36% виступили за відпочинок дітей восени.  

В той же час батьки учнів, яких запросили на засідання,  звернулись до міського голови Ужгорода з  проханням  запровадити осінні канікули. Батьки розповіли, що  в класах їх дітей лише декілька людей висловлюються за таке рішення влади.

 Натомість, мер міста Віктор Погорєлов зазначив, що цифри моніторингу говорять протилежне, і більшість батьків виступають за довші зимові канікули і скасування осінніх. «Ми будемо вирішувати, зважаючи на думку більшості, а більшість за перенесення канікул. І, повірте, ви ще скажете нам спасибі за гарні, довгі, веселі новорічні свята для всіх», – сказав Погорєлов.

 Також  мер Ужгорода Віктор Погорєлов повідомив, що 1 листопада в школах міста буде вихідним, відпрацьовувати який суботнім навчанням не доведеться. За його слова, відповідне розпорядження вже підписане і доведене до відома освітян. 

Нагадаємо, 28 жовтня в ужгородських школярів мали розпочатися тижневі осінні канікули. Але в п'ятницю, 25 жовтня за рекомендаційним розпорядженням голови Закарпатської ОДА міськрада скасувала канікули, що викликало обурення як в школярів, так і в їхніх батьків.  

Місцева влада мотивувала таке рішення – економією коштів на опалення.

28 жовтня школярі з батьками під мерією провели мітинг, протестуючи проти такого рішення.

Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов просив міліцію притягнути до відповідальності осіб, які організували мітинг проти скасування шкільних канікул.