Прокуратуру просять покарати винних у залученні школярів до святкування річниці Партії регіонів

29 Жовтня 2013, 10:30

Як зазначає Панькевич, у засобах масової інформації Херсонщини з'явилась інформація про примушування учнів голопристанських загальноосвітніх шкіл до участі у концертно-вітальній програмі, присвяченій 16-й річниці Партії регіонів, яка відбулась 23 жовтня в районному будинку культури о 10:00 годині, тобто в навчальний час.

№У моєму розпорядженні є копія звернення директора Голопристанського районного будинку культури Л.Короленко, скерована на ім'я в. о. начальника відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту районної державної адміністрації, з проханням забезпечити участь дітей у проведенні зазначених вище заходів», – йдеться у зверненні Панькевича.

Він наголошує, що «цей лист свідчить про свідоме порушення працівниками райдержадміністрації та її установ вимог законодавства України – ч. 2 ст. 8 Закону України "Про освіту", яка забороняє залучати дітей до політичних акцій, а також ст. 4 Закону України "Про політичні партії в Україні" щодо заборони посадовим особам органів державної влади виокремлювати своє ставлення до певних політичних партій чи надавати їм привілеї, ст. 17 Закону України "Про загальну середню освіту" та інших нормативних актів України, ратифікованих нею міжнародних договорів і конвенцій, присвячених захисту прав дітей".

Панькевич вимагає провести прокурорську перевірку й з'ясувати, на яких підставах учнів середніх шкіл у навчальний час, без повідомлення батьків, залучали до участі у винятково політичному заході на користь однієї із багатьох політичних партій, зареєстрованих в Україні.

Народний депутат просить надати правову оцінку діям осіб, які організовували участь учнів у політичному зібранні, оцінити їх на професійну придатність та відповідність статусу державного службовця.

Нагадаємо, у квітні у Севастополі учнів зняли з уроків і в жилетках Партії регіонів відправили на суботник.