ФФУ поважає рішення FARE, але закликає її “визнати національні надбання” України

23 Жовтня 2013, 16:10

Зокрема, Стороженко закликав FARE до «належної оцінки, яка б не суперечила національній українській традиції», маючи на увазі червоно-чорний прапор. Віце-президент ФФУ продемонстрував картину Рєпіна «Запорожці пишуть листа турецькому султану» із відповідними прапорами.

«Ми визнаємо всі рішення ФІФА, УЄФА та FARE , але діалог має бути взаємоповажним, а національні надбання мають бути визнаними», – наголосив Стороженко.

На сьогоднішній конференції також мав бути присутнім і виконавчий директор FARE  Піара Повар, проте через проблеми зі здоров’ям він не прилетів. Звернення від його імені зачитав координатор освітніх проектів FARE у Східній Європі Павло Клименко.

Як повідомлялось, 27 вересня дисциплінарний комітет ФІФА прийняв рішення, згідно з яким збірній України заборонено грати на стадіоні "Арена-Львів" з 1 жовтня і до завершення відбіркового турніру на чемпіонат світу 2018 року в Росії включно.

Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив своє рішення на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна – Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві вболівальники, "вивішуючи неонацистські знамена, імітуючи крики і жести мавп, а також демонструючи нацистське вітання".

Організація «Футбол проти расизму в Європі» (FARE) відкидає заяви про упередженість своїх спостерігачів, які складали звіт щодо поведінки українських футбольних фанатів під час матчу збірної України з футболу у Львові.

Позначки: