Гриценко: У порядку денному двох пленарних тижнів Ради нема євроінтеграційних законопроектів

17 Жовтня 2013, 15:04

«На сайті Ради з'явився проект розкладу пленарних засідань на 22-25 жовтня і на 5-8 листопада. Законопроектів із "списку Фюле" (про реформування прокуратури і про вдосконалення виборчого законодавства, які належать до взаємно погоджених Україною і ЄС умов успіху Вільнюського саміту) – у розкладі пленарних засідань НЕМАЄ», – написав Гриценко.

Він зазначив, що наступні пленарні засідання сплановано аж на 19-22 листопада.

«Якщо не буде внесено змін до розкладу роботи Ради, то "список Фюле" зависає – прийняти ці проекти у цілому як закони вже просто не залишиться часу… Припускаю, що більшість може включити їх до розгляду оперативно, у будь-який день, але тим не менше відсутність ключових законопроектів у плановому режимі роботи Ради – насторожує. Що це? Нерозторопність у плануванні? Чи Янукович натиснув на гальма?», – пише депутат.

Нагадаємо, директор Європейської програми Міжнародного фонду "Відродження" Дмитро Шульга в коментарі Тиждень.ua заявив,Верховній Раді потрібно ухвалити ще 15 законопроектів для виконання критеріїв Європейського союзу для підписання угоди про асоціацію.

Як відомо, саміт у Вільнюсі має відбутися 28-29 листопада цього року.