Суд над міліціонерами, які не догледіли Мельника, втретє перенесли

15 Жовтня 2013, 15:45

Відповідне рішення суд змушений був прийняти сьогодні у зв'язку з тим, що підсудний Василь Удовиченко продовжує перебувати на стаціонарному лікуванні через серцеву хвороби.

Як зазначив представник держобвинувачення, за наявною у нього інформацією, лікування Василя Удовиченко найближчим часом має завершитися.

Головуючий у судовому процесі суддя Микола Шевчук прийняв рішення про перенесення судового засідання на 9.30 24 жовтня.

Як повідомлялося, екс – ректор Петро Мельник був затриманий 27 липня. Він вимагав та отримав хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн. за вступ їх родичів у свій виш .

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом.

9 серпня стало відомо, що Мельник зник під домашнього арешту, позбувшись від електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня він був оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

В кінці серпня прокуратура Київської області повідомила про підозру двох службових осіб органів внутрішніх справ у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України), через що Мельника вдалося сховатися під домашнього арешту. Санкція за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Підозрювані міліціонери свою провину не визнають, але готові давати свідчення в суді.

7 жовтня через хворобу Удовиченка слухання у справі було перенесено на 11 жовтня, а потім – на 15 жовтня.